Víno

Naše Filozofie

„Pro výrobu špičkových vín stačí pouze dvě věci: kvalitní hrozny a kvalitní dubové sudy.“

příběh vína

Na tvorbě vína se podílíme my dva, Lucie a Milan. Během vinobraní nám se sklizní a zpracováním hroznů pomáhá naše rodina a kamarádi.

Víno vyrábíme „po staru“ v klasickém klenutém sklepě, v dubových sudech. Dle našeho názoru víno potřebuje chemii nebo čas. Rozhodili jsme se jít cestou času. Vína obvykle necháváme zrát 2 roky v dubových sudech, díky tomu si můžeme dovolit do našich vín nepřidávat nic kromě hroznů. Všechny mikrobiální a fyzikální procesy jako je např. alkoholová fermentace, odbourávání kyseliny jablečné nebo stabilizace bílkovin proběhnou během dvou let spontánně. Vína nefiltrujeme, pouze stáčíme, protože každá filtrace víno ochuzuje – nicméně to neznamená, že by naše vína byla kalná. Před samotným lahvováním vína velmi lehce zasíříme – oxid siřičitý pro nás není zlo, ale skvělý pomocník, pokud se používá ve správném množství. Vína si plníme a etiketujeme sami – etikety používáme univerzální, takže např. odrůdu, ročník nebo obsah alkoholu dopisujeme na každou láhev ručně. Můžete si proto být jistí, že každá láhev nám prošla rukama nesčetněkrát.

Děláme malé šarže vín, obvykle jeden sud = jedna šarže vína. Snažíme se o tvorbu těch nejlepších vín.

Technologie výroby

Aktuální nabídka vín

2020

Přírodně perlivé (dokvášeno v láhvi), 16 měsícu zrálo v dubovém sudu. Svěží nazrále víno s aroma sušených meruněk a podtónem vanilky.

(2020, suché)

Unikátní víno, pro někoho lehké červené, pro někoho rosé. Kvašeno 4 týdny na rmutu při mínusových teplotách okolí, následně zrálo 16 měsíců v dubovém sudu. Lehké nazrálé víno s aroma černého bezu a koření.

(2020, suché)

2021

Bílé víno, spontánní kvašení, 23 měsíců v dubovém sudu.
Svěží kyselinka, ovocné aroma s jemným podtónem vanilky.

(2021, suché)

Tramín červený, oranžové víno, spontánní kvašení,
22 měsíců v dubovém sudu. Jemné víno s aroma citrusů a růží.

(2021, suché)

Bílé víno, spontánní kvašení, 24 měsíců v dubovém sudu.
Vyšší pikantní kyselinka, aroma kandovaného ovoce, koření a vanilky.

(2021, suché)

Oranžové víno, cuvée Pálava + Veltlín, spontánní kvašení,
24 měsíců v dubovém sudu. Jemné víno s vůní květin.

(2021, suché)

2022

Bílé víno, spontánní kvašení, 23 měsíců v dubovém sudu. Svěží víno s odrůdovým aroma.

(2022, suché)